Historieväktarna: Gömstället i Amsterdam
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Historieväktarna: Gömstället i Amsterdam
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Lärarhandledningen till Historieväktarna: Gömstället i Amsterdam är framtagen i samarbete med en av författarna, Jakob Blixt. Den innehåller frågor och tips på övningar att göra innan, under och efter läsning. Det finns även flera skrivuppgifter, där eleverna får arbeta med fakta och skriva berättande texter.

I fördjupningsdelen av Jakob Blixt finns mängder av inspirerande uppgifter och aktiviteter att arbeta med i anslutning till boken.

Om boken

Tidsresenärerna Milton och Iona hamnar i 40-talets Amsterdam där de av en slump får dela gömställe med ingen mindre än Anne Frank och hennes familj. Det oväntade mötet gör det svårt för Milton och Iona att stå för det löfte de givit de andra tidsresenärerna att aldrig ingripa i historien.

Kommer de att kunna rädda Anne Frank och hennes familj utan att förändra historien? Och hur mycket vet vi om vår historia egentligen?

Gömstället i Amsterdam är den spännande fortsättningen på Uppdraget i London i serien Historieväktarna. Böckerna beskriver träffsäkert hur människans förflutna hänger ihop med hennes samtid och att vi alla är med och skriver historia.

119 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789179859022

Sidor

144

Format

135 × 23 × 205 mm