Historieväktarna Fenixtriologin, del 2: Nobelpristagaren i Köpenhamn
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Historieväktarna Fenixtriologin, del 2: Nobelpristagaren i Köpenhamn
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Lärarhandledningen till Nobelpristagaren i Köpenhamn, den andra boken i Fenixtrilogin, är framtagen i samarbete med författarna, Hanna och Jakob Blixt. Den innehåller frågor och tips på övningar att göra innan, under och efter läsning. Det finns även flera skrivuppgifter, där eleverna får arbeta med fakta och skriva berättande texter.

I fördjupningsdelen finns mängder av inspirerande uppgifter och aktiviteter att arbeta med i anslutning till boken. Här får eleverna möjlighet att lära sig mer om de historiska händelser som de läser om.

Den kostnadsfria lärarhandledningen är i PDF-format.

Om boken

Milton och Iona har hamnat i Köpenhamn där de träffar på kärnfysikern och Nobelpristagaren Niels Bohr. Hans kunskaper om kärnvapen är hett eftertraktade av både tyskar och britter. Men kanske är de inte de enda som vill hitta honom och få detta fruktansvärda vapen i bruk … Samtidigt planeras en räd för att fånga in hela Danmarks judiska befolkning och även Niels Bohr svävar i fara. Men han har inte bara sig själv, utan också sin familj att tänka på. Ska Milton och Iona lyckas få Niels Bohr i säkerhet i tid? Och hur ska det gå med alla andra på flykt i Danmark?

132.25 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789180376600

Sidor

208

Format

137 × 20 × 205 mm