Historieväktarna, del 3: Flykten från Budapest
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Historieväktarna, del 3: Flykten från Budapest
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Lärarhandledningen till Historieväktarna: Flykten från Budapest är framtagen i samarbete med författarna, Hanna och Jakob Blixt. Den innehåller frågor och tips på övningar att göra innan, under och efter läsning. Det finns även flera skrivuppgifter, där eleverna får arbeta med fakta och skriva berättande texter.

I fördjupningsdelen finns mängder av inspirerande uppgifter och aktiviteter med att arbeta med i anslutning till boken. Här får eleverna möjlighet att lära sig mer om de historiska händelser som de läser om.

Den kostnadsfria lärarhandledningen är i PDF-format.

 

Om boken

I den tredje delen av serien Historieväktarna reser Milton och Iona till 40-talets Budapest för att rädda Miltons föräldrar. Där möter de svensken Raoul Wallenberg, en diplomat som gör allt för att skydda dem som hotas av förintelsen. Milton och Iona dras med i hans arbete, men att gömma flyktingar är allt annat än riskfritt. Dessutom får de veta att Miltons föräldrar verkar vara två av de mest eftersökta personerna i hela staden, men var är de och kan Milton och Iona få hem dem till nutiden igen, innan det är för sent?

132.25 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789179859039

Sidor

224

Format

204 x 134 x 22mm