ChatGPT för lärare

Hem / ChatGPT för lärare

ChatGPT för lärare

En handbok om AI i undervisningen

ChatGPT för lärare: En handbok om AI i undervisningen (uppdaterad utgåva)

Thomas Edwall, Peter Zackariasson

ChatGPT för lärare: En handbok om AI i undervisningen (uppdaterad utgåva)

Thomas Edwall, Peter Zackariasson

Den här handboken, skriven av och för lärare, visar på ett tydligt och lättillgängligt sätt hur detta banbrytande verktyg kan användas i undervisningen. Du får lära dig om hur ChatGPT fungerar och hur du som lärare kan förhålla dig till de möjligheter och utmaningar som den nya tekniken innebär. Författarna delar med sig av sina egna erfarenheter och ger dig konkreta och praktiska exempel kring hur du kan använda ChatGPT före, under och efter lektionerna.

Få tips och råd om hur du och dina elever kan dra nytta av ChatGPT, utforska de etiska frågeställningarna och utmaningarna kring användningen av AI i utbildningen. Boken är fylld med lättillgänglig information, så att du snabbt kommer i gång och kan börja använda ChatGPT.

  • Vad är ChatGPT?
  • Så kommer du i gång
  • Nya möjligheter för lärare
  • Nya möjligheter för elever
  • Praktiska tips i användandet av ChatGPT
  • En framtidsdiskussion

I den här uppdaterade utgåvan går författarna även igenom den senaste versionen, GPT-4, och nya funktioner som bild, tal och browsing.

Om författarna

Thomas Edwall är legitimerad lärare samt föredragshållare om didaktik och AI. Han arbetar idag som högstadielärare på Torslandaskolan 7–9. Han har arbetat som lärare på högstadiet och gymnasiet sedan 1994 och undervisar i historia, samhällskunskap, religionsvetenskap, geografi och svenska.

Peter Zackariasson är legitimerad lärare och civilekonom och arbetar som koordinator på Folkuniversitetet. Han har arbetat på universitetet, Komvux, yrkeshögskola, gymnasiet samt med folkbildning, och är flitigt anlitad som föredragshållare inom ChatGPT.

198 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789189801202

Sidor

176

Format

148 x 210 mm

 

Extramaterial

I vårt kostnadsfria extramaterial får du ytterligare underlag för hur du kan implementera ChatGPT i klassrummet, med allt från prompter och elevundersökningar till resurser för skolledare och föräldrar.