Historieväktarna Fenixtriologin, del 1: Falskmyntarna i Berlin
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Historieväktarna Fenixtriologin, del 1: Falskmyntarna i Berlin
Lärarhandledning – för mellanstadiet

Hanna Blixt, Jakob Blixt

Lärarhandledningen till Falskmyntarna i Berlin, den första boken i Fenixtrilogin, är framtagen i samarbete med författarna, Hanna och Jakob Blixt. Den innehåller frågor och tips på övningar att göra innan, under och efter läsning. Det finns även flera skrivuppgifter, där eleverna får arbeta med fakta och skriva berättande texter.

I fördjupningsdelen finns mängder av inspirerande uppgifter och aktiviteter att arbeta med i anslutning till boken. Här får eleverna möjlighet att lära sig mer om de historiska händelser som de läser om.

Den kostnadsfria lärarhandledningen är i PDF-format.

Om boken

I Falskmyntarna i Berlin dras Milton och klasskompisen Iona återigen in i ett farligt äventyr och hamnar i andra världskrigets Berlin. I koncentrationslägret Sachsenhausen pågår världens största förfalskningsoperation: Operation Bernhard. Men det visar sig att det inte bara är pengar som står på spel, utan dessutom många människoliv. En blind man vid namn Otto Weidt och agenten Nancy Wake spelar också viktiga roller i den spännande handlingen som är både engagerande och lärorik.

132.25 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789180376594

Sidor

208

Format

137 × 20 × 205 mm