Matglädje: Hem – och konsumentkunskap för åk 6

Hem / Matglädje: Hem – och konsumentkunskap för åk 6

Matglädje:
Hem- och konsumentkunskap för åk 6

Gör matlagning till en rolig och lärorik upplevelse!

Matglädje är särskilt framtagen utifrån Lgr22 för undervisningen i hem- och konsumentkunskap i åk 6. Här får eleverna lära sig om grunderna i matlagning och bakning samt undersöka och diskutera frågor kring ekonomi, miljö och hälsa. Alla recept och uppgifter kan anpassas utifrån de förutsättningar som gäller på skolan.

Matglädje är en elevbok som eleverna får med sig som en egen kokbok med goda recept som de kan återvända till och laga igen.

I den digitala lärarhandledningen som lanseras under vårterminen 2024 hittar du ytterligare material och förslag på hur ni kan arbeta med boken. 

Om författaren
Birgitta Bäck har lång erfarenhet som lärare på mellanstadiet. Efter att ha haft ansvaret för ämnet hem- ochkonsumentkunskap upptäckte hon att behovet var stort av ett läromedel som riktar sig till elever i årskurs 6. Hon bestämde sig då för att ta fram ett utifrån samspelet med eleverna och de olika förutsättningar som ofta råder. Resultatet blev Matglädje!

Läs ett provexemplar!

Här kan du beställa ett digitalt exemplar av Matglädje för utvärdering.

Beställ provexemplar

Bokens beståndsdelar:

Laga mat innehåller sex enkla och goda recept: kyckling i curry, rotfruktsgryta, pasta al forno, potatis-och purjolökssoppa, fisksoppa och lövbiffsgryta.
Recepten är noggrant utvalda, med fina bilder och tydliga steg-för-steg-instruktioner, tips för specialkost och klimatsmarta val, samt uppgifter och utvärderingsfrågor.

Baka innehåller sex smarriga recept på bakverk, godis och mellanmål: äppelpaj, kladdkaka, rischoklad, grahamsbullar, banoffeepaj och rabarberpaj.

Fakta innehåller lättillgängliga texter och uppgifter där eleverna får lära sig om näringslära, privatekonomi och hushållssysslor som att diska, städa och tvätta.

Inspirerande bilder. Boken är fylld med vackra fotografier på smarriga recept som inspirerar eleverna till matlagning.

Matglädje: Hem – och konsumentkunskap för åk 6

Birgitta Bäck

Matglädje: Hem – och konsumentkunskap för åk 6

Birgitta Bäck

Matglädje är särskilt framtagen utifrån Lgr22 för undervisningen i hem-ochkonsumentkunskap i åk 6. Här får eleverna lära sig om grunderna i matlagning och bakning samt undersöka och diskutera frågor kring ekonomi, miljö och hälsa. Alla recept och uppgifter kan anpassas utifrån de förutsättningar som gäller på skolan. Matglädje är en elevbok som eleverna får med sig som en egen kokbok med goda recept som de kan återvända till och laga igen.

Boken består av tre delar:

Laga mat innehåller sex enkla och goda recept:kyckling i curry, rotfruktsgryta, pasta al forno, potatis-och purjolökssoppa, fisksoppa och lövbiffsgryta.
Recepten är noggrant utvalda, med fina bilder och tydliga steg-för-steg-instruktioner, tips för specialkost och klimatsmarta val, samt uppgifter och utvärderingsfrågor.

Baka innehåller sex smarriga recept på bakverk, godis och mellanmål: äppelpaj, kladdkaka,rischoklad, grahamsbullar, banoffeepaj och rabarberpaj.

Fakta innehåller lättillgängliga texter och uppgifter där eleverna får lära sig omnäringslära,privatekonomi och hushållssysslor som att diska, städa och tvätta.

Om författaren
Birgitta Bäck har lång erfarenhet som lärare på mellanstadiet. Efter att ha haft ansvaret för ämnet hem- och konsumentkunskap upptäckte hon att behovet var stort av ett läromedel som riktar sig till elever i årskurs 6. Hon bestämde sig då för att ta fram ett utifrån samspelet med eleverna och de olika förutsättningar som ofta råder. Resultatet blev Matglädje!

 Levereras efter 2023-11-30.

68 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789189801158

Sidor

64

Format

170 x 240 mm