ChatGPT för lärare

ChatGPT för lärare

Den här handboken, skriven av och för lärare, visar på ett tydligt och lättillgängligt sätt hur detta banbrytande verktyg kan användas i undervisningen. Du får lära dig om hur ChatGPT fungerar och hur du som lärare kan förhålla dig till de möjligheter och utmaningar som den nya tekniken innebär. Författarna delar med sig av sina egna erfarenheter och ger dig konkreta och praktiska exempel kring hur du kan använda ChatGPT före, under och efter lektionerna.

Få tips och råd om hur du och dina elever kan dra nytta av ChatGPT, utforska de etiska frågeställningarna och utmaningarna kring användningen av AI i utbildningen. Boken är fylld med lättillgänglig information, så att du snabbt kommer i gång och kan börja använda ChatGPT.

  • Vad är ChatGPT?
  • Så kommer du i gång
  • Nya möjligheter för lärare
  • Nya möjligheter för elever
  • Praktiska tips i användandet av ChatGPT
  • En framtidsdiskussion

 

Om författarna

Thomas Edwall är legitimerad lärare samt föredragshållare om didaktik och AI. Han arbetar idag som högstadielärare på Torslandaskolan 7–9. Han har arbetat som lärare på högstadiet och gymnasiet sedan 1994 och undervisar i historia, samhällskunskap, religionsvetenskap, geografi och svenska.

Peter Zackariasson är legitimerad lärare och civilekonom och arbetar som koordinator på Folkuniversitetet. Han har arbetat på universitetet, Komvux, yrkeshögskola, gymnasiet samt med folkbildning, och är flitigt anlitad som föredragshållare inom ChatGPT.

198 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789189801066

Sidor

160

Format

148 x 210 mm