lararhandledningar-till-skonlitterara-bocker-ufodeckarna

Lärarhandledningar för UFO-deckarna

UFO-deckarna är en ny pusseldeckarserie för barn. Den handlar om en intergalaktisk vänskap mellan Uma och F-O och deras kärlek till att lösa mysterier. Allt inbakat i en charmig norrbottnisk miljö. Dessa böcker är perfekta för barn i åldrarna 6–9 år som älskar spänning och mysterier.  På denna sida kan du ladda ner lärarhandledningen till de utgivna böckerna, vilket ger dig verktyg och inspiration för att fördjupa läsupplevelsen för dina elever.

UFO-deckarna, del 1: Tjuvar i Ispalatset
Lärarhandledning – för lågstadiet

Sofia Rutbäck Eriksson, Katarina Vintrafors

UFO-deckarna, del 1: Tjuvar i Ispalatset
Lärarhandledning – för lågstadiet

Sofia Rutbäck Eriksson, Katarina Vintrafors

Tjuvar i Ispalatset är den första boken i serien UFO-deckarna, en pusseldeckarserie om vänskap och mysterier för barn i åldern 6–9 år. Lärarhandledningen innehåller samtalsfrågor att diskutera innan, under och efter läsning. Det finns även förslag på fördjupande aktiviteter och uppgifter som knyter an till bokens teman, som vänskap, fördomar och hur det är att komma till en ny plats.

Den kostnadsfria lärarhandledningen är i PDF-format.

Om boken

Huvudpersonen Uma har behövt lämna sitt hemland, bästa vännen och deras detektivbyrå eftersom mamma fått ett nytt jobb på rymdcentret i Norrå. När ett värdefullt konstverk av is försvinner från stadens hotell ber Ispalatsets ägare Uma om hjälp, men Uma är osäker på om hon kan lösa mysteriet ensam. Men hjälp kommer från oväntat håll. I den lilla staden kraschlandar nämligen en utomjording som påstår sig vara född till detektiv, och tillsammans försöker de lösa mysteriet med den försvunna Isrubinen.

112.70 kr

I lager

exkl. moms


ISBN

9789180376563

Sidor

128

Format

150 × 200 mm

Sofia Rutbäck Eriksson, Katarina Vintrafors

Sofia Rutbäck Eriksson är bosatt i Luleå, Norrbotten. Kärleken till hemtrakterna kan ingen ta fel på eftersom Norrbotten är spelplats för alla hennes böcker. Hon skriver för både vuxna och barn med målet att underhålla och beröra. Levande och färgglada karaktärer tillsammans med kluriga intriger har blivit hennes signum och alla böcker genomsyras av en rejäl portion humor och berättarglädje.

Katarina Vintrafors är illustratör, formgivare och konstnär med en förkärlek för det normbrytande. Hon illustrerar barnböcker och läromedel, tecknar karikatyrer och målar jul- och påskkort.